Vijfde Week van de Werkstress in teken van werkplezier

 

Van 12 tot en met 15 november wordt voor de vijfde keer de Week van de Werkstress georganiseerd. Dit jaar staat de week helemaal in het teken van preventie en werkplezier. Volgens onderzoek van TNO kan door voldoende werkplezier voorkomen worden dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Tijdens de Week van de Werkstress zetten daarom honderden bedrijven in heel Nederland werkplezier centraal.

Investeren in werkplezier kan Nederland 2.5 miljard opleveren
Werkstress als reden voor verzuim is gestegen van zestien procent in 2015 naar inmiddels twintig procent van het totale verzuim. Zestien procent van de werknemers ervaart burn-outklachten. Dit leidt tot uitval, misère voor de werknemer en hoge kosten voor de werkgever. In 2016 waren de totale kosten voor verzuim gerelateerd aan werkstress 2,5 miljard. De belangen zijn dus groot. Onderzoek wijst uit dat investeren in werkplezier loont. Werknemers die meer vrijheid, steun en ruimte voor ontwikkeling ervaren, hebben meer plezier in hun werk en vallen minder snel uit. Vandaar dat de vijfde Week van de Werkstress geheel in het teken staat van werkplezier. Meer weten over de impact van werkstress en werkplezier? Bekijk hier het volledige nieuwsbericht.

402102050 WT infographic Werkstress A4

De Werkplezier Top 10 met Judith Noordzij
In opdracht van de brancheorganisatie voor duurzame inzetbaarheid, OVAL, is een onderzoek uitgevoerd onder een representatieve groep werkgevers en werknemers naar oplossingen die zij als het meest succesvol zien om werkplezier te verhogen. Hieruit zijn de negen beste tips voortgekomen om het werkplezier te vergroten en werkstress te voorkomen. In onderstaande video vertelt Judith Noordzij, ambassadeur van de vijfde Week van de Werkstress, wat de werkplezier tips zijn en deelt ze haar ervaringen. 

Stuur uw tip voor werkplezier in!
Er is heel bewust een plek in de Top 10 opengehouden. Plezier in het werk is immers heel persoonlijk. Werkend Nederland gaat samen op zoek naar de tiende tip. Iedereen kan zijn eigen favoriete tip voor meer werkplezier insturen via info@werkpleziertop10.nl.

Digitale toolkit 
In de digitale toolkit zitten materialen voor de eigen communicatie zoals logo’s en banners voor twitter en LinkedIn. Recent is de toolkit aangevuld met  tools rond de Werkplezier Top 10. Wij hebben posters en art work ter beschikking die u zelf kunt printen en gebruiken. Hoe leuk zou het zijn om uw eigen bekers/ mokken te bedrukken en uw werkomgeving op te vrolijken met de Werkplezier Top 10 poster. Ook zijn er tips en inspiratie voor de invulling van eigen activiteiten in de toolkit opgenomen. Check dus regelmatig de digitale toolkit en maak er gebruik van.

Sluit aan bij de Week van de Werkstress 2018!
Hoe gaat u preventie van werkstress in uw organisatie op de agenda zetten? Hoe verlegt u de aandacht naar werkplezier? Hoe komt u te weten welke buffers uw individuele medewerkers inzetten om werkstress tegen te gaan?

Sluit aan bij de Week van de Werkstress 2018! Laat weten wat uw plannen zijn en doe mee. Meld uw organisatie nu aan voor de Week van de Werkstress 2018 via dit formulier.  

  • U ontvangt een digitale toolkit met logo’s, banners en inspirerende voorbeelden.
  • Wij houden u in een nieuwsbrief iedere twee weken op de hoogte van de activiteiten en betrekken u bij de uitvoering daarvan.

Als deelnemer bent u meteen ook ambassadeur van de Week van de Werkstress. Wijs uw eigen netwerk van klanten, leden en relaties dus ook op de Week van de Werkstress. Zo zorgen we samen voor meer werkplezier!