Jogg-logo (201505271411481148).png

Ruim 120 jongeren bij inspiratiesessie Stichting Jongeren Op Gezond Gewicht

Op 22 april jl. waren ruim 120 jongeren aanwezig bij een inspiratiesessie in theater De Lievenkamp te Oss. Oud bokskampioen Arnold Vanderlyde schetste daar hoe in beweging blijven de beste manier is om niet geraakt te worden: letterlijk en figuurlijk. Stichting Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) organiseert in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken in 2015 inspiratiebijeenkomsten in diverse JOGG gemeenten. Deze activiteiten maken onderdeel uit van het Programma Duurzame Inzetbaarheid van SZW.

Jongeren zijn een belangrijke doelgroep omdat zij de medewerkers van de toekomst zijn. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’, worden jongeren al op school bewust gemaakt van een gezonde leefstijl, waarbij gezonde voeding, bewegen en sport centraal staan. De gemeente Oss wil samen met het lokale bedrijfsleven, waar veel van de ouders van deze jongeren werken, kennis en ervaring aanreiken om vitaliteit van scholieren en op de werkvloer te bevorderen.

In augustus a.s. volgt er een inspiratiesessie op het Deltioncollege in Zwolle over gezonde leefstijl en vitaliteit, veilig en gezond werken. Deze bijeenkomst is bedoeld voor eerste jaars MBO-ers, hun leraren en hun praktijkbegeleiders.

Klik hier voor het volledige verslag. Op deze pagina vindt u ook de verhalen van de drie best practices uit Oss en hoe deze ondernemers aan de slag zijn gegaan met het thema ‘Gezondheid op de Werkvloer’.

 

27-05-2015
Meer over:
Delen: