NEA2014-2.jpg

Kwart werknemers mist kennis en vaardigheden

23% van de werknemers mist naar eigen zeggen nieuwe kennis of vaardigheden die belangrijk zijn om het werk goed uit te voeren. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om technologische en organisatorische kennis en vaardigheden. Dit blijkt uit de nationale enquete arbeidsomstandigheden, uitgegeven door TNO in samenwerking met CBS. 

Deze groep is ook vaker ziek dan de werknemers die zeggen geen kennis of vaardigheden te missen (4,7% ten opzichte van 3,4%), heeft veel vaker burn-outklachten (24,6% ten opzichte van 11,2%) en is minder tevreden (12,1% ten opzichte van 7,1%). Met name in de sectoren Informatie en Communicatie en Bouw blijft de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van werknemers achter bij de organisatorische en technologische veranderingen op het werk: 27,1% respectievelijk 25,2%.

Het achterblijven van kennis of vaardigheden doet zich meer voor onder hoog- dan laagopgeleiden. Naar leeftijd zijn de verschillen groter. Het zijn de allerjongste en de alleroudste werknemers die het minst zeggen dat ze nieuwe kennis of vaardigheden missen.

Lees hier meer informatie over het onderzoek.

20-05-2015
Delen: