‘Pesten op het werk is een groot beroepsrisico’

Minister Asscher lanceert op 1 juni 2015 landelijke campagne tegen pesten op het werk. 

500.000 mensen zijn jaarlijks het slachtoffer van pesterijen op het werk. Daarvan worden er zo’n 90.000 structureel gepest. Dat veroorzaakt veel leed en kan voor mensen grote gevolgen hebben. Een serieus probleem dus, maar toch worden de gevolgen door zowel werknemers als werkgevers onderschat.

Minister Asscher wil meer aandacht voor het onderwerp: ‘Het taboe moet geslecht, want dit raakt ontzettend veel mensen. Het is echt een groot beroepsrisico geworden.’ Op 1 juni lanceert hij daarom een landelijke campagne tegen pesten op het werk.

Veel mensen hebben moeite om onderscheid de grens tussen pesten en een grapje te maken. Want wat voor de één grappig is, kan voor de ander pijnlijk zijn. Leidinggevenden en collega’s moeten pesten herkennen, kunnen voorkomen en ingrijpen als er toch gepest wordt op het werk. De campagne tegen pesten zal zich daarom richten op het herkennen van pesten en wat je er aan kunt doen, als gepeste maar ook als collega. Daarnaast besteedt de Inspectie SZW aandacht aan pesten.

29-04-2015
Delen: