Schuberg Philis wint als eerste IT-bedrijf Europese anti-stress award

Op maandag 27 april is de European Good Practices Award voor werkstressreductie gewonnen door IT-bedrijf Schuberg Philis. De Nederlandse onderneming nam de prijs in ontvangst in de Letse hoofdstad Riga. Aan de competitie deden 55 organisaties uit 26 EU-landen mee, waarvan 2 uit Nederland.

Schuberg Philis won de prijs omdat het bedrijf laat zien dat hoge eisen stellen aan collega’s en een hoge werkdruk niet automatisch hoeven te leiden tot werkstress. Bij Schuberg Philis heerst een fijne bedrijfscultuur, gericht op stressvermindering.

Philip Dries, managing director en een van de oprichters, licht toe:  “Wij vinden het belangrijk dat collega’s zelf hun keuzes maken en beloftes doen. Door de vrijheid en de eigen verantwoordelijkheid die de collega’s hier krijgen, ervaren ze juist grip op hun werk in plaats van overbelasting. Dit leidt in ons geval tot een zeer hoge klanttevredenheid en 100% beschikbaarheid van de IT-systemen. Deze aanpak klinkt logisch, maar in de IT-branche is het gebruikelijk dat de salesmanager een belofte doet aan de klant en vervolgens de mensen die de klus daadwerkelijk moeten klaren stressvolle deadlines meegeeft. Stress krijg je van conflicten, van frustratie en woede over onrealistische doelstellingen.”  Dries vertelde ook op BNR Nieuwsradio over de hun stressaanpak, het interview kunt u hier terugluisteren.

In november 2014 ontving Schuberg Philis ook al de Nederlandse versie van de prijs uit handen van Minister Asscher, tijdens de landelijke actieweek ‘Check je Werkstress’.  

 

28-04-2015
Meer over:
Delen: