Nieuwsflits #3 - Week van de Werkstress 2018

We tellen af naar de Week van de Werkstress van maandag 12 tot en met donderdag 15 november. Dan zetten honderden organisaties in op werkplezier. Hoe? In de nieuwsflits geven we u inspirerende voorbeelden.

Oogst van de Campagnebijeenkomst
Op 15 oktober verzamelden zo’n 100 personen zich in Tilburg voor de speciale Campagnebijeenkomst. Er werden inzichten vanuit de wetenschap en vooral voorbeelden uit de praktijk gedeeld. Van vergaderwandelen en een workshop over de balans tussen werk en privé tot de rol van de leidinggevende, het gebruik van blije bekers en andere gadgets. Hier zijn de foto-impressie, de presentaties en verzamelde activiteiten tijdens de Week van de Werkstress terug te zien. Instant inspiratie dus!

Netwerkbijeenkomst (On)gewenst gedrag op het werk; moet toch kunnen?!
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert op 15 november 2018 in Nieuwegein met name voor OR-leden een bijeenkomst over ongewenst gedrag op het werk zoals seksuele intimidatie, pesten en discriminatie. Informatie over het programma, de sprekers en overige praktische zaken vindt u hier.  

Het programma van InTraffic
InTraffic realiseert en onderhoudt complexe informatie- en besturingssystemen voor verkeer en vervoer. Tijdens de Week van de Werkstress organiseert het TopFIT team dagelijks activiteiten. Voor elk wat wils! Workshops over smoothies maken, over de invloed van social media en ‘Minder stress in 5 minuten’, maar ook een bokszaktraining, een proefles tai chi en een inspiratiesessie over de gevolgen van zittend werk. De ideeën voor de activiteiten komen van de medewerkers zelf en er zijn ieder jaar weer veel enthousiaste deelnemers.

Werkplezier bij Freudenberg
Freudenberg is dagelijks bezig met het opleiden en ontwikkelen van professionals, teams en organisaties. De Week van de Werkstress is voor hen een van de drukste weken van het jaar, maar juist dan gaan ze de uitdaging aan om in de drukte met plezier (samen) te werken. Zo organiseren ze voor het kleine team een sportieve workshop, een werkplezier-ontbijt, een workshop mindfulness en worden medewerkers uitgenodigd om stil te staan bij hun drijfveren, ideale werkdag en bronnen van werkplezier.

Ook de klanten worden niet vergeten. Zo organiseren ze voor werkgevers, HR-medewerkers en ondernemers een bijeenkomst ‘Let’s talk about stress’ met tips voor werkplezier en een thema-avond ‘Ontstress’; een rustgevende avond met workshops mindfullness, yoga en een avondwandeling in stilte.

Wat zijn uw plannen? 
Wat gaat u in uw organisatie doen tijdens de Week van de Werkstress? Deel uw plannen met ons en ze worden getoond op de website. Of vraag de speciale toolkit aan met materialen die zijn te gebruiken in de eigen communicatie zoals logo’s en banners en tips voor de invulling van activiteiten tijdens de Week van de Werkstress. Aanmelden kan door dit opgaveformulier in te vullen.

 

17-10-2018