Week van de Ondernemer in Eindhoven

Op woensdag 23 en donderdag 24 september kwamen ruim 2000 ondernemers bijeen in Eindhoven voor de Week van de Ondernemer. Tijdens de ochtendsessie 'de Toekomst van Werk' gingen zo'n 200 ondernemers onder leiding van Henkjan Smits met elkaar in gesprek over de vraag hoe een ondernemer zijn bedrijf en zijn medewerkers goed kan voorbereiden op de toekomst en op alle veranderingen in de omgeving van het bedrijf.

Bas Gehlen, algemeen directeur bij papierfabriek Van Houtum uit Swalmen, vertelde waarom het nodig was om binnen Van Houtum veilig werken en duurzame inzetbaarheid op nummer één te zetten.

'Bij ons bedrijf werken 200 mensen aan het vervaardigen van innovatieve papier- en toiletproducten. Wij waren een onveilig bedrijf met veel bedrijfsongevallen wat ook gepaard gaat met een hoog ziekteverzuim. Zesentwintig ongevallen in een jaar is wel voorgekomen. Het besef drong tot ons door dat een gedragsverandering nodig was. Veiligheid is nu bij ons een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Door het veranderingsproces dat we doormaakten was de stap naar werken aan duurzame inzetbaarheid vrij logisch. Alles gebeurt bij ons in dialoog met medewerkers. We vragen de medewerkers regelmatig waar ze aan willen werken en we bieden daarbij ondersteuning aan, of nu gaat om hun gezondheid, hun vitaliteit of om verdere ontwikkeling van hun talenten, zij staan aan het roer.'

Het bedrijf heeft een uitgebreid aanbod van cursussen waar uiteenlopende thema's worden aangeboden over veiligheid, nachtrust en vitaliteit. Binnen het bedrijf is er ook veel aandacht voor preventie bij uitval door ziekte. Dit heeft zich vertaald in een daling van het ziekteverzuim.

 Eric Damhuis directeur van Brain of buildings uit Valkenswaard vertelde hoe hij sinds enige jaren bezig is geweest om zijn bedrijf transparanter en wendbaarder te maken.

‘Om bij alle medewerkers –de vaste, de flexibele medewerkers,de stagiares en zelfs de arbeidskrachten met een arbeidsbeperking- de gezamenlijke verantwoordelijkheid en het teamgevoel steeds opnieuw te bevestigen, beginnen we elke werkdag met een scrum. Dit doen we aan de hand van drie simpele vragen: wat heb je gisteren gedaan, wat ga je vandaag doen en wat ga je morgen doen. Op deze wijze bevestigen we elke dag weer opnieuw de kernwaarden van ons bedrijf. Over de aanpak binnen een project praten we met elkaar en we nemen gezamenlijk de beslissingen. Voor mij als directeur betekent het dat ik heb moeten leren los te laten en dat voelt goed, zowel voor de medewerkers als voor mij.’

Wim Bisschop, directeur HR, van SPIE Numac Groep vertelde hoe bij Numac gewerkt wordt aan verschillende aspecten van duurzame inzetbaarheid. Numac investeert o.a. in betrokkenheid, ontwikkeling en scholing van medewerkers, lichamelijke en psychische gezondheid en in de werk privé-balans. Alle HR-tools zijn daarop ingericht.

‘We starten ook steeds vanuit dialoog met het personeel: medewerkers geven zelf aan waar zij aan willen werken en in het gesprek met de leidinggevende wordt bekeken wat ze daarbij nodig hebben aan ondersteuning. Jaren geleden hebben we de website www.vitaalvakmanschap.nl gelanceerd, die voor iedereen, ook voor mensen buiten het bedrijf beschikbaar is, en voor medewerkers hebben we een aparte toolbox ingericht waarmee ze hun eigen mobiliteit kunnen checken en nagaan of ze zakelijk en privé in balans zijn.’

Numac huldigt het principe dat duurzame inzetbaarheid niet alleen thuishoort op het werk maar ook thuis. Al deze maatregelen hebben ertoe geleid dat het ziekteverzuim drastisch is gedaald.

01-10-2015
Delen: