Kick-off “De Gezonde Werkvloer” op sportief Deltion College

Op 27 augustus vond op het Deltion College in Zwolle het startschot plaats van het project ‘De Gezonde Werkvloer in het MBO’. Dit project is een gezamenlijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de MBO Raad. Cécile Prakke, adviseur gezonde omgeving: “De komende jaren gaan we op meerdere MBO-colleges workshops aanbieden voor de studenten, hun praktijkbegeleiders en leerbedrijven om gezamenlijk actief aan de slag te gaan. Het is belangrijk dat de studenten zich er bewust van zijn dat als je fit en vitaal de arbeidsmarkt betreedt je je eigen kansen vergroot, je productiever bent en je meer plezier hebt in je werk”.

 Tijdens de speciale introductiedag werden circa 900 eerstejaars MBO-studenten geïnformeerd over het belang van het tijdig investeren in de eigen vitaliteit en het enorme sportaanbod van het Deltion College. Gedurende de Fitweek in januari 2016 gaan ze zelf aan de slag tijdens workshops over leefstijl als ook fysieke en psychische belasting. Speciaal voor de kick off was Juvat Westendorp - danser, acteur, choreograaf en ambassadeur Jongeren Op Gezond Gewicht, de aanwezig om met de studenten een workshop dansen uit te voeren.

Hoe essentieel bewegen is, illustreerde Peter-Jan Mol van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, tijdens de introductiedag aan de hand van schrikbarende cijfers. ´Lang en veel zitten verhoogt de sterftekans met 40%. Kortom, zitten is een zeer ongezonde duursport. Bewegen onder schooltijd is dan ook essentieel. Inactiviteit staat wereldwijd op de 4e plaats als het om doodsoorzaken gaat. En uit onderzoek blijkt dat jongeren in tegenstelling tot volwassenen het meest zitten op een gemiddelde schooldag in vergelijking met een gemiddelde werkdag.’

03-09-2015
Meer over:
Delen: