Kroon op het Werk prijs 2017 naar Conservator Group

Op 31 mei 2017 is Kroon op het Werk prijs 2017 uitgereikt aan Conservator Group. De prijs werd uitgereikt in Résidence Groot Heideborgh te Garderen tijdens het landelijk event ‘Werk in 2030’ van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. De Kroon op het Werk prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van werknemers. 

Het familiebedrijf Conservator Group heeft de Kroon op het Werk prijs met name gewonnen door de sterke betrokkenheid van de directie. Dag en nacht werken zij aan het reinigen van afval en energiecentrales. Onder zware omstandigheden zullen ook zij door moeten werken tot 67 jaar. Door nieuwe technieken als straalsilo’s, maar ook de constante zorg voor de gezondheid en veiligheid van de medewerkers is het voor medewerkers een plezier om hier te werken. ‘’Ook na je 67e wil je immers graag gezond blijven’’, aldus directrice Daphne Holtappel.

Afvallers
Het winnen van de Kroon op het Werk prijs was dit jaar niet eenvoudig. Om de prijs te winnen moesten zij de jury overtuigen duurzamer te zijn dan o.a. Achmea, Azora en Decos.  Ieder bedrijf had zo zijn eigen unieke manier van het werken aan duurzame inzetbaarheid. Oog voor de gezondheid van de medewerker was bij eenieder aanwezig.

Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid
Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) is een netwerk, opgericht in november 2014, gericht op het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid. Het NPDI is er om bij alle organisaties en werkenden inzet en inzetbaarheid in het werk optimaal op elkaar af te stemmen. Wij streven ernaar dat heel werkend Nederland langer, met plezier kan doorwerken. 

Jury 

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties die een actieve rol hebben bij duurzame inzetbaarheid binnen ondernemingen:

  • Richard Weurding, juryvoorzitter en directeur Verbond van Verzekeraars
  • Eelco Tasma, beleidsadviseur FNV
  • Gerard Groten, directeur arbeidsvoorwaardenbeleid AWVN
  • Paulien Bongers, hoogleraar Universitair Medisch Centrum VU en Innovatie directeur Arbeid TNO
  • Wilmar Schaufeli, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie Universiteit Utrecht
  • Ria Kuper, conrector Regionale Scholengemeenschap Enkhuizen en winnaar Kroon op het Werk 2009.
  • Bart Drewes, Winnaar 2014 Secretaris Gemeente Bronckhorst
  • Erik Derks, Winnaar 2016 directeur HR van Carglass
  • Jurysecretaris Wouter van Ginkel, directeur NPDI.

Voor meer informatie over de prijs kunt u contact opnemen met Wouter van Ginkel, directeur NPDI, M. 06 – 261 661 90 of E. wouter@npdi.nl. Zie voor meer informatie: http://www.npdi.nl

01-06-2017
Delen: