Directeur neemt baan receptioniste over om werkdruk te meten

Op 4 november verruilde directeur Arko van Brakel zijn baan als directeur bij opleidingsinstituut de Baak voor een baan achter de receptie van het bedrijf. Als ambassadeur van de campagne Check je Werkstress wil hij graag te weten komen hoe zijn medewerkers in hun werk staan en welke druk ze ervaren. Daar komt hij achter door voor een dag in hun schoenen te staan
 
Dagelijks worden bij de receptie honderden telefoontjes en emailtjes verwerkt en worden vele cursisten in- en uitgecheckt. Ook vindt een deel van de financiële administratie plaats bij de receptie. Als directeur vindt Van Brakel het belangrijk om te checken hoe het met de werkdruk bij zijn mensen gesteld is. Hij weet immers zelf hoe het is om niet goed met spanningen om te gaan. 
 
Op zijn 31e, tijdens het geven van een lezing, stortte Van Brakel voor een volle zaal letterlijk neer. Hij bleek een burn-out te hebben en zijn herstel duurde tien maanden. ‘Ik schaamde me kapot. Maar ik realiseerde me ook dat ik de enige niet ben: 12 procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit ertegen.’ Sindsdien besteed hij in zijn werk veel aandacht aan het voorkomen van werkstress en het vergroten van het werkplezier. Zo hebben werknemers bij de Baak veel vrijheid en verantwoordelijkheid en wordt er gezamenlijk gesport. Maar, zegt Van Brakel, ‘het belangrijkste is toch te blijven praten met elkaar’. 
19-06-2015
Meer over:
Delen: