'Onze medewerkers worden uitgedaagd om te leren en deze kennis door te geven'

Tijdens de Week van de Ondernemer presenteerden drie bedrijven hun aanpak voor duurzame inzetbaarheid. Wat vragen ontwikkelingen in de arbeidsmarkt? Kunnen medewerkers nu en in de toekomst goed aan het werk blijven? Hoe zorgen zij ervoor dat hun werknemers gezond en met plezier naar hun werk gaan?

Algemeen directeur van Bosch Scharnieren en Metaal, Fried Kaanen ziet een stijgende interesse in vakmanschap. “Aan deze specifieke vraag van klanten kunnen wij alleen voldoen, omdat de medewerkers blijven leren, all-round inzetbaar en tegelijkertijd echte vakmensen zijn. Bij Bosch vragen we altijd wat mensen willen verbeteren. Dit resulteert in gemotiveerde, zelfstandig werkende medewerkers, een laag ziekteverzuim en medewerkers die aan de vraag van de markt kunnen voldoen. We hebben geen afdelingen meer en we hebben alle functies afgeschaft. Mensen krijgen in plaats van een functie bij ons meerdere rollen te gelijk, waardoor de werkprocessen soepel verlopen. Deze manier van werken heeft tot gevolg dat we de leveringstijd drastisch terug hebben weten te brengen."

Technisch installatie bedrijf Hoppenbrouwers geeft medewerkers veel eigen verantwoordelijkheid. Iedereen werkt in kleine teams waardoor er weinig hiërarchie is. Dit geeft ruimte voor eigen vernieuwende inbreng en zorgt ervoor dat we sneller kunnen inspelen op nieuwe trends. Directeur Henny de Haas: “Wij vragen altijd wat mensen het liefst willen verbeteren en wat ze belangrijk vinden. Dit resulteert in gemotiveerde, zelfstandig werkende medewerkers, een laag ziekteverzuim en medewerkers die aan de vraag van de markt kunnen voldoen.”

Bij ingenieursbureau Movares uit Utrecht is voortdurende betrokkenheid van de werknemers de manier om de toekomst tegemoet te gaan, aldus directeur Johan van den Elzen. Aan regietafels komen medewerkers bij elkaar om te brainstormen over nieuwe plannen. Op geselecteerde afdelingen, proeftuinen geheten, worden deze plannen in de praktijk uitgeprobeerd. Zo krijgen de werknemers het gevoel dat ze voor een deel de regie in eigen hand hebben. Daarnaast levert dit continue nieuwe ontwikkelingen en uitwisseling van kennis op.

Op duurzameinzetbaarheid.nl zijn meer praktijkvoorbeelden te vinden.

16-04-2015
Delen: