Snoek Hoveniers

‘Bekijk verzuim niet als probleem maar als kans.’

 

1. Over het bedrijf

Snoek Hoveniers is werkzaam in de groenvoorziening en helpt zowel bedrijven als particulieren bij het creëren en onderhouden van alles wat met groen te maken heeft.

2. Wat hebben we gedaan?

Wij zijn actief bezig met de gezondheid van onze medewerkers. Zo is er bijvoorbeeld wekelijks een fysiotherapeut in-house werkzaam ter preventie van klachten en om bestaande klachten bij werknemers te behandelen. Werknemers kunnen op verzoek ook in contact worden gebracht met een psycholoog voor het verhelpen van aan stress gerelateerde klachten, privéproblemen of onverwerkte trauma’s. Daarnaast proberen we continu de werkomstandigheden van onze medewerkers te verbeteren. Dit doen we bijvoorbeeld door bij de aanschaf van nieuw materieel goed naar de ergonomie te kijken. 

3. Wat heeft het opgeleverd

Door actief bezig te zijn met het verbeteren van de gezondheid van onze medewerkers hebben we een ziekteverzuim van 0,8% per jaar. Onze medewerkers voelen zich prettig en werken elke dag met veel plezier.

4. Gouden tip

Durf als werkgever anders te denken. Bekijk verzuim niet als probleem maar als kans om dicht bij je medewerkers te staan. Bouw samen met je medewerkers aan hun eigen gezondheid en daarmee ook aan de gezondheid van het bedrijf. 

 

 

13-04-2015
Delen: