jumbo shipping .png

Jumbo

‘Het persoonlijk opleidingsbudget kan ingezet worden waar de medewerker het zelf nodig acht.’

 

1. Over het bedrijf

Jumbo Shipping is wereldwijd marktleider in zwaar transport over zee. De vloot telt twaalf, in huis ontworpen, zware ladingschepen. Jumbo Offshore heeft twaalf heavy-liftschepen tot haar beschikking.

2. Wat hebben we gedaan?

Om de kennis en kunde van de medewerker op peil te houden werken wij met ingang van 1 januari 2012 naast een algemeen opleidingsbudget met een persoonlijk opleidingsbudget. Dit budget kan ingezet worden voor training en ontwikkeling waar de medewerker het zelf nodig acht. Dit kan variëren van een individueel coachingstraject tot een klassikale training. Daarnaast willen wij als werkgever de werknemer faciliteren in het vinden van een goede balans van werk en privé. Daarom per 1 januari 2012 Het Nieuwe Werken geïntroduceerd, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om thuis te werken.

3. Wat heeft het opgeleverd

Beide genoemde voorbeelden zijn per 1 januari 2012 geïntroduceerd dus het effect is nog niet te meten. Wel was er vooraf een duidelijke vraag vanuit het personeel naar deze maatregelen. Wij verwachten dan ook dat dit een positief effect zal hebben op de betrokkenheid en motivatie van de medewerker.

4. Gouden tip

Luister goed naar wat er speelt in de organisatie en waar behoefte aan is. Niet elke maatregel of verandering in het kader van duurzame inzetbaarheid is een verbetering en sluit aan bij de cultuur van de organisatie.

 

 

13-04-2015
Delen: