ING Bank

‘86% geeft aan de voorafgaande twaalf maanden bezig te zijn geweest met persoonlijke ontwikkeling.’

 

1. Over het bedrijf

ING Bank Nederland is een financiële instelling die onderdeel uitmaakt van de wereldwijd opererende ING Groep, die diensten levert op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen. In Nederland zijn er circa 19.000 mensen werkzaam bij ING Bank.

2. Wat hebben we gedaan?

Daarnaast zijn we bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van ontwikkelprogramma’s voor diverse doelgroepen. Bijvoorbeeld voor medewerkers van 50 jaar en ouder, vrouwen op weg naar de top, managers en specialisten in de tweede fase van hun loopbaan en jonge talentvolle medewerkers.

3. Wat heeft het opgeleverd

78% van de medewerkers vindt ING een bedrijf waar je goed kunt leren, groeien en ontwikkelen. En 86% geeft aan de voorafgaande twaalf maanden bezig te zijn geweest met persoonlijke ontwikkeling. Dit heeft geleid tot meer betrokkenheid van medewerkers, wat bijdraagt aan een hogere klanttevredenheidscore.

4. Gouden tip

Het is belangrijk de samenwerking op te zoeken met de verschillende betrokken partijen, binnen ING zijn dat medewerkers, management, vakorganisaties en medezeggenschap. Het is belangrijk een diversiteit aan programma’s te ontwikkelen die hierop inspelen, want verschillende doelgroepen kennen verschillende behoeftes: Wees ervan bewust dat het realiseren van duurzame inzetbaarheid een cultuurverandering is die jaren tijd vraagt.

 

 

 

 

 

 

13-04-2015
Delen: