Bouwbedrijf Bolten

Bouwbedrijf Bolten

‘Maak duurzame inzetbaarheid onderdeel van je bedrijfscultuur.’

 

1. Over het bedrijf

Bouwbedrijf Bolten is een allround bouwbedrijf uit Alkmaar.

2. Wat hebben we gedaan?

Bouwbedrijf Bolten is een samenwerking gestart met het Van Rein Instituut. Binnen Van Rein Interventies wordt samengewerkt met een multidisciplinair team van osteopaten, psychologen, een fysiotherapeute en een bedrijfsarts. Er wordt heel duidelijk naar medewerkers gecommuniceerd dat er geen taboe heerst op lichamelijke klachten. Wanneer een medewerker te maken heeft met dergelijke klachten, is het beter wanneer hij hier het gesprek over aangaat. Er is ook een financiële stimulans: wanneer medewerkers een behandeling nodig hebben die niet door hun verzekering vergoed wordt, betaalt Bouwbedrijf Bolten de kosten.

Daarnaast probeert directrice Annalies Bolten regelmatig aandacht te vragen voor de gezondheid van lichaam en geest, bijvoorbeeld in workshops of als item in de maandelijkse nieuwsbrief die medewerkers tegelijk met hun salarisstrook ontvangen. Ook is onlangs, met het 85-jarig jubileum van de organisatie, aan alle medewerkers een health check aangeboden, met als achterliggende gedachte ‘Bouwbedrijf Bolten wil fit blijven, maar hoe fit ben jij?’. In de health check werd onder meer gekeken naar BMI, vetpercentages en de werkelijke leeftijd. Na de check hebben alle medewerkers, inclusief directie, een paar uur samen gesport.

3. Wat heeft het opgeleverd

Medewerkers zijn productiever, gezonder en zitten beter in hun vel.

4. Gouden tip

Het hoeft niet veel geld te kosten om mensen bewust te maken van het belang van een gezonde levensstijl. Maak het onderdeel van je bedrijfscultuur en trigger je medewerkers voldoende om met hun levensstijl aan de slag te gaan.

 

10-04-2015
Delen: