Novo Nordisk

Novo Nordisk

‘Voeding, bewegen, stoppen met roken en een gezondheidscheck.’

 

1. Over het bedrijf

Novo Nordisk B.V. is een Nederlandse Health Care organisatie en maakt deel uit van het internationale concern Novo Nordisk A/S. Novo Nordisk is ’s werelds grootste ontwikkelaar, producent en leverancier van geneesmiddelen en geavanceerde insulinetoedieningssystemen voor de behandeling van diabetes. Novo Nordisk investeert bovendien op grote schaal in diabetesonderzoek en –educatie.

2. Wat hebben we gedaan?

We hebben het NovoHealth-program opgezet. Dit is een intern gezondheidsprogramma voor alle medewerkers van Novo Nordisk A/S. Het bestaat uit 4 peilers: Voeding (alleen gezonde voeding beschikbaar op alle kantoren wereldwijd, etc.), bewegen ( fitnesszalen op kantoren, etc), stoppen met roken en een gezondheidscheck. Daarnaast wordt er al jaren extra geïnvesteerd in opleidingen en trainingen. Het opleidingsbudget per medewerker is ruim 2.300 euro, naast de interne begeleiding, uit te geven aan trainingen verzorgd door externen. Er is bijzonder veel aandacht voor individuele ontwikkelingsplannen die jaarlijks verplicht door alle medewerkers gemaakt moeten worden. Tevens is er een mogelijkheid parttime te werken en hier wordt door velen gebruik van gemaakt – binnen alle leeftijdscategorieën en onafhankelijk van geslacht.

3. Wat heeft het opgeleverd

Dit heeft twee grote resultaten opgeleverd. Het verzuim bij oudere medewerkers is niet hoger en er zijn medewerkers die vrijwillig doorwerken na hun 65e.

4. Gouden tip

Zorg ervoor dat uw medewerkers gezond en gelukkig zijn. Niet alleen zeggen, maar ook doen. De betrokkenheid is dan vanzelf groot!

 

 

10-04-2015
Delen: