Ballast Nedam

'Wij begeleiden onze werknemers actief bij het nemen van de stap naar een gezonde levensstijl.'

 

1. Over het bedrijf

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. Onze onderneming is met integrale projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie.

2. Wat hebben we gedaan?

We hebben verschillende activiteiten ondernomen op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Zo hebben we onder andere getracht de flexibiliteit van werkplek en locatie te stimuleren. In alle leeftijdsfasen zouden flexibiliteit van werkplek én werkinhoud vanzelfsprekend moeten worden. Ook begeleiden wij onze werknemers actief bij het nemen van de stap naar een gezonde levensstijl. Zo bieden we bijvoorbeeld een cursus ‘Stoppen met roken’ aan, krijgt personeel korting op de sportschool en hebben wij een interne website ‘Vitaal en gezond’ opgezet.

3. Wat heeft het opgeleverd

Er zijn nog geen ’harde resultaten’, maar we hebben wel de overtuiging dat zowel het ziekteverzuim als de uitstroom WIA zijn gereduceerd. Tevens zijn de arbeidsomstandigheden en de omstandigheden/faciliteiten die kans tot duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten verbeterd.

4. Gouden tip

Begeleid werknemers actief bij het nemen van de stap naar een gezonde levensstijl, bijvoorbeeld door gezonde voeding en stoppen met roken te stimuleren.

 

10-04-2015
Delen: