EY

EY

'Een fout die bedrijven maken bij het aanpakken van werkstress is onderop beginnen.'

 

1. Over het bedrijf

EY (voorheen Ernst&Young) is een internationaal opererende organisatie actief op het gebied van accountancy en belastingadvies. EY is gevestigd in zo’n 150 landen. Bij EY Nederland werken 225 partners en 3600 medewerkers.

2. Wat hebben we gedaan om werk gerelateerde stress aan te pakken?

De werkdruk bij EY ligt erg hoog. Met name de accountants hebben te maken met enorme pieken waarbij ze drie maanden een enorm drukke periode hebben. Daarnaast kan ook de bewijsdrift onder werknemers stress opleveren. EY ontwikkelde verschillende programma’s om ervoor te zorgen dat de medewerkers gezond en stressvrij blijven. Een van deze programma’s is het Top Performer Program voor EY-partners en topbestuurders van EY’s cliënten. Top Performer helpt topbestuurders met een beter eet- en leefpatroon door te bewegen en ingesleten routines te doorbreken. Een ander programma is Fit4theJob bedoeld voor alle EY-medewerkers. In het programma zoeken we de balans tussen het mentale, emotionele en fysieke zoals energiemanagement, vitaliteit, slaap, voeding en ontspanning. Dat kan neerkomen op de trap nemen in plaats van de lift of een lunchwandeling maken. Kleine veranderingen die een groot verschil kunnen maken.

3. Wat levert het op?

De programma’s werpen duidelijk hun vruchten af. Er is een duidelijke toename in fitheid en veerkracht. De deelnemers hebben meer energie, een betere conditie en herstellen sneller van werkdruk. Ook het werkplezier en een energieke uitstraling naar klanten is een zichtbaar resultaat. Ook EY levert dit wat op. Het ziekteverzuim bij EY daalde in drie jaar tijd van 3,4% naar 3,1%. Een afname van 0,1% levert EY jaarlijks een besparing op aan verzuimkosten van ongeveer tweehonderdduizend euro.

4. Gouden tip

Een fout die bedrijven maken bij het aanpakken van werkstress is onderop beginnen. Begin juist aan de top! Maak de CEO en de topmanagers enthousiast. Zo is het bij EY ook gegaan. Wij hebben Fit4theJob uitgerold in 2010, tijdens de economische crisis. Juist toen, omdat er zoveel onrust en stress was in de hele Nederlandse samenleving.

10-04-2015
Delen: