Minister Lodewijk Asscher

'Herken de signalen. Kaart ze op tijd aan, thuis of op de werkvloer. Zodat je gezond en met plezier je werk kan blijven doen.'

 

Even voorstellen

Lodewijk Asscher is vicepremier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Naast zijn drukke baan, heeft hij ook een gezin met kinderen. Hij weet dat het soms moeilijk is werk en gezin te combineren en dat dit stress met zich kan meebrengen.

Waarom moeten we iets doen aan stress?

Stress is gevaarlijk. Mensen kunnen er ziek van worden. 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Stress is daarom één van de belangrijkste beroepsrisico’s geworden en daar moeten we wat aan doen. Het is helaas voor veel mensen moeilijk om stress te bespreken met je omgeving of je werknemer. Ik wil door een landelijke campagne aandacht vestigen op het risico van werkstress. We hebben er allemaal baat bij als er minder mensen uitvallen door stress.

Heb je zelf wel eens stress?

Ik ervaar zelf weinig stress, omdat ik heel gedisciplineerd ben in wat ik wel en niet doe. Ik ga naar huis om vijf uur en breng mijn kinderen naar school, zodat ik ook nog vader ben en niet alleen maar minister. Er zijn genoeg dagen dat ik tot ’s nachts moet werken, maar ik hou de balans. Ik realiseer me wel dat ik makkelijk praten heb omdat ik de baas ben. Ook over mijn agenda. Voor anderen is dat soms moeilijker.

Gouden tip

Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Maar het kunnen de druppels zijn die de emmer doen overlopen. Herken de signalen. Kaart ze op tijd aan, thuis of op de werkvloer. Zodat je gezond en met plezier je werk kan blijven doen.

 

 

 

10-04-2015
Delen: