FoodConnect

'Behandel je collega net zoals jezelf behandeld wilt worden.'

 

1. Over het bedrijf

Food Connect kookt en bezorgt verse maaltijden, aanverwante producten en boodschappen voor jong en oud, zowel op thuisadressen als voor organisaties.

2. Wat hebben we gedaan om werk gerelateerde stress aan te pakken?

We doen het met elkaar en niemand is meer of minder dan een ander. Normale omgangsvormen, elkaar serieus nemen en elkaar met respect behandelen, dat is onze werkcultuur. We selecteren collega’s niet alleen op kennis, maar vooral op wie ze zijn en of ze in deze werkcultuur passen. Stimuleren waar mensen goed in zijn en niet constant wijzen op wat men minder goed kan. Maar hoe houd je als organisatie deze werkcultuur goed als je in elf jaar tijd groeit van nul naar ruim honderd medewerkers? Food Connect vond een metafoor in het voetbal, waar alle spelers op het veld even belangrijk zijn. In dit door Benno Schildkamp zelf ontwikkelde SaS-model (Stadion Als Spiegel) staat de mens centraal, op een ludieke, simpele maar vooral doeltreffende wijze.

3. Wat levert het op?

Vooral vanwege de denk- en werkwijze en de cultuur die we koesteren, hebben we als steeds groter groeiende organisatie zowel intern als extern de menselijke maat kunnen behouden. We focussen op positieve uitdagingen qua werkdruk, en niet op onnodige negatieve werk gerelateerde stress. Met de metafoor 'voetballend ondernemen' scoren we qua motivatie en teambesef, welke bijdragen aan het werkplezier, interne trots en klantgerichtheid. Samenwerken als gelijkwaardig team, ongeacht de omvang. Deze vorm van sociale innovatie heeft Food Connect in 2012 de titel 'Slimste bedrijf van Nederland' opgeleverd.

4. Gouden tip

Behandel je collega net zoals jezelf behandeld wilt worden, geef vertrouwen en haal het beste uit je team. Tevreden en trotse collega’s zonder onnodige stressfactoren halen meer uit zichzelf en zorgen tenslotte voor duurzame inzetbaarheid en duurzaam tevreden klanten.

 

10-04-2015
Delen: