Impressie Week van de Werkstress 2014

Week van de Werkstress 2014

In de eerste week van november in 2014 vond de eerste Week van de Werkstress plaats. De hele week stond in het teken van het aanpakken van werkstress en het vergroten van werkplezier. Ruim zestig bedrijven sloten aan bij de eerste editie zoals EY, Philips, Achmea en Google en organiseerden activiteiten. Ook in de media werd volop aandacht besteed aan werkstress en de week. Zo zat minister Asscher bij De Wereld Draait Door: bekijk het fragment hier. Ook vertelden ambassadeurs Leontien van Moorsel en Arko van Brakel over hun ervaringen bij Pauw

Maandag 3 november: Check je werkstress

Tijdens een conferentie in Amsterdam werd de week officieel afgetrapt door minister Asscher. Hier werden ook de winnaars van de Goede Praktijken Competitie 2014 bekend gemaakt. Food Connect en Schuberg Philis wonnen de vakjuryprijzen, terwijl Arbouw er met de publieksprijs vandoor ging.

Dinsdag 4 november: Check je werkplezier

Op de dinsdag namen verschillende bedrijven deel aan een jobswap. Arko van Brakel (directeur van de Baak en ambassadeur van de campagne) wisselde van baan met zijn receptioniste en het management van het Elkerkliek ziekenhuis liep mee met een medewerker van een andere afdeling.

Bekijk hier een verslag van de jobswap bij de Baak. 

Woensdag 5 november: Check je beweging

Sporten is gezond en houdt je brein fit. En dat helpt tegen stress. Leontien van Moorsel gaf daarom op woensdag fietsclinics bij Accenture en op Leiden Centraal. Hier vind je een videoverslag van de fietsclinic.

Wetenschapper Erik Scherder presenteerde vijf simpele tips om je brein fit te houden: bekijk ze hieronder. 

 

 

 Donderdag 6 november: Check elkaar

De donderdag stond in het teken van dialoog. In verschillende bedrijven gingen werkgevers en medewerkers met elkaar in gesprek over werkstress en werkdruk. Het management van Forbo Flooring deed dit aan de hand van een speciale Koerskaart.

Van 16 t/m 19 november 2015 vindt weer de Week van de Werkstress plaats. We roepen bedrijven op om deel te nemen en werkstress aan te pakken binnen hun bedrijf! Hier kunt u meer informatie vinden over de Week van de Werkstress 2015 en deelname.

22-06-2015
Meer over:
Delen: