IHC Merwede winnaar vitaliteitsbattle 2015

Op 17 november werd de Vitaliteitsbattle voor de vierde keer georganiseerd. Op Landgoed de Horst in Driebergen bogen teams van young professionals zich over een actueel vitaliteitsvraagstuk: dit jaar was het onderwerp 'stressreductie door sport'. 

Eén op de zeven werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Terwijl sport en bewegen de manier is om stress te voorkomen of te verminderen, bewegen een groot aantal werkende mensen niet of te weinig. Door te bewegen brengen we het lichaam in een gezonde toestand, waarbij het stresshormoon wordt afgebroken. Dat is de reden waarom we ons na bewegen zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen voelen. De deelnemenende teams werden uitgedaagd om - met dit in gedachte - een vitaliteitsplan te schrijven voor hun eigen organisatie. 

IHC Merwede winnaar

ICH Merwede bedacht tijdens de Vitaliteitsbattle een uniek plan, waarbij bestaande management drives de basis vormde. Door in de huid van de medewerkers te kruipen bedachten zij een plan voor sport- en beweegaanbod op maat. IHC Merwede wil stress en verzuim voorkomen door sport beter aan te bieden op de behoeftes van de medewerkers. 'In het ochtendprogramma zaten we even helemaal vast, maar door een korte yoga-onderbreking van onze beweegcoach kregen we nieuwe inzichten en hadden we binnen no time ons plan gereed. Je kunt dus wel stellen dat bij ons vandaag sport de verandering teweeg bracht', aldus een teamlid van IHC Merwede. 

 

06-10-2016
Meer over:
Delen: