25 Uitzendbureaus aan de slag met duurzame inzetbaarheid

De uitzendbureaus, lid van brancheorganisatie NBBU, gaan het komende jaar – onder begeleiding van gespecialiseerde adviseurs – focussen op het vergroten van werkplezier en werkzekerheid van hun vaste medewerkers en flexkrachten. Het NNBU heeft in maart het convenant Duurzame Inzetbaarheid gesloten tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht met MKB Nederland. Het NBBU is één van de 17 geselecteerde partners voor dit project.

Het convenant zorgt ervoor dat de NBBU, door middel van een subsidieregeling, intermediairs op de arbeidsmarkt kan ondersteunen en adviseren om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te stimuleren. Onderzoeksbureau TNO monitort de resultaten en stelt in samenwerking met MKB Nederland best practices op. Aan het project nemen straks 25 leden van de NBBU deel. Zij vertegenwoordigen ruim 8.000 flexkrachten en intercedenten.

Jan Spekschoor van Bas Netwerk is de eerste ondernemer die aan het project deelneemt. “Vorig jaar hebben we een belangrijke kwaliteitsslag gemaakt door ons de certificeren en aan te sluiten bij de NBBU. Het project Duurzame Inzetbaarheid zien wij als een volgende stap om de zaken voor ons eigen personeel en onze flexkrachten goed geregeld te hebben”, verklaart hij. 

08-06-2015
Meer over:
Delen: