Inschrijving Goede Praktijken Competitie geopend

Het Nederlands Focal Point en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn op zoek naar bedrijven en organisaties die op doeltreffende wijze duurzame inzetbaarheid verbeteren. Daarom organiseren zij ook dit jaar weer de Goede Praktijken Competitie. Meedoen aan de wedstrijd kan tot 14 september 2016.

Met de Goede Praktijken Competitie krijgen bedrijven en organisaties de mogelijkheid om hun aanpak op het gebied van duurzame inzetbaarheid te delen. Hun aanpak kan andere bedrijven weer inspireren om ook tot actie over te gaan. De winnaar van de Goede Praktijken Competitie dingt bovendien mee met de prestigieuze Europese ‘Good Practice Awards’. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Week van de Werkstress 2016, dit jaar gehouden van 14 t/m 17 november.

Vorig jaar werd de Europese prijs gewonnen door IT-bedrijf Schuberg Philis. Eerder waren ze al genomineerd voor de Nederlandse prijs. Het bedrijf liet zien dat hoge eisen stellen aan collega’s en een hoge werkdruk niet automatisch hoeven te leiden tot werkstress. Bij Schuberg Philis heerst namelijk een bedrijfscultuur, gericht op stressvermindering. Het IT-bedrijf ontwikkelde een aanpak waarin collega’s veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid krijgen. Schuberg Philis is het eerste IT-bedrijf dat de Europese prijs gewonnen heeft.

Meer informatie is te vinden op deze website

 

03-05-2016
Delen: