Rouwverwerking op de werkvloer 

Lunchbijeenkomst voor MKB-bedrijven 

Verlies is universeel. Het kan er ineens zijn, zo ook in uw organisatie. Uit landelijke cijfers blijkt dat iemand die een partner verliest gemiddeld 170 dagen niet op het werk is en in veel gevallen ook terug kan vallen in ziekteverzuim. Hoe gaat u daar als werkgever mee om? Kan iemand weer terugkeren in de oude functie? Hoe gaat u om met een rouwende medewerker? En, wat kost u dat?

De lunchbijeenkomst wordt georganiseerd voor het MKB en heeft als doel u te informeren over de harde cijfers, maar heeft bovenal als doel u een aantal praktische handreikingen te bieden. De werkvorm is interactief,waarbij wordt ingegaan op de praktijk. Er is ruimte voor dialoog en discussie over duurzame inzetbaarheid vanuit de rol en de verantwoordelijkheid van de werkgever. Daarbij staat ook de vraag centraal: hoe maak je van duurzame inzetbaarheid een win-win situatie?

  • Datum Vrijdag 20 mei 2016
  • Tijd 12.00 - 14.00 uur (inloop va. 11.30u)
  • Locatie Sligro Zwolle | Boerendanserdijk 45, 8024 AE Zwolle | 
  • Aanmelden: door een email te sturen naar dit adres, klik hier.  via   onder vermelding van uw naam en organisatie.

 Programma in hoofdlijnen:

  • Welkom door wethouder René de Heer
    Economie, Sport, Vastgoed, Toerisme en Evenementen, gemeente Zwolle
  • Praktijkvoorbeelden en praktische handreikingen
  • Cijfers, risico’s en financiële consequenties

Met:

Tim Overdiek, voormalig adjunct-hoofdredacteur NOS, en Petra van Rij, founder en directeur van Stichting De Jonge Weduwe, zullen de aanwezigen laten ervaren/voelen wat zo’n verlies met je doet. Tegen welke praktische dingen loop je aan op je werk?

Robert Grem, Afdelingshoofd Mobiliteit & Ontwikkeling gemeente Rotterdam, en Nicole Maas, jonge weduwe, delen hun ervaring als werkgever en werknemer.

Karin den Hollander, HR-manager en rouwdeskundige, zal naast de harde cijfers over kosten
ook samen met de ervaringsdeskundigen handreikingen geven over hoe om te gaan met een rouwende medewerker. Zodat u als ondernemer de risico’s van langdurig verzuim kunt verkleinen en kan inzetten op duurzame inzetbaarheid van uw personeel. U als MKB-ondernemer bent immers de motor van de Nederlandse economie.

02-05-2016
Delen: