Carglass bekroond voor aanpak duurzame inzetbaarheid

Carglass B.V. heeft de 16e Kroon op het Werk-prijs gewonnen. Met het programma ‘Carglass Vitaal’ werkt Carglass aan de duurzame inzetbaarheid van zijn mensen. Bijzonder is dat de betrokkenheid van medewerkers bij het thema groot is. Aan het programma nam 85 procent van de medewerkers deel. ‘Een prestatie van formaat’, aldus de jury.

Medewerkers hebben veel ruimte voor eigen initiatief: door een eigen actie stopten 80 werknemers met roken. ‘Top-down was zo’n initiatief minder makkelijk ontstaan’, aldus de jury. Medewerkers hebben een individueel budget van 1,500 euro per jaar en kunnen allerlei opleidingen volgen, ook als die niet direct met de dagelijkse werkzaamheden te maken hebben. Per 12 mensen is er een coach bij Carglass. Zo werkt het bedrijf aan het onderlinge vertrouwen en betrokkenheid van collega’s.

De Kroon op het Werk-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan die organisatie die bewezen heeft op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van medewerkers. De andere genomineerden waren Schiphol Group, Coöperatie Vitelia en Macaw.

25-03-2016
Delen: