Lancering nieuwe Europese Campagne Duurzame Inzetbaarheid

Op 14 april 2016 wordt in Brussel een Europese campagne over Duurzame Inzetbaarheid gelanceerd, onder de titel ‘Healthy Workplaces for All Ages’. Nu Nederland voorzitter is van de Raad van de Europese Unie, zal minister Asscher samen met EU-commissaris Thyssen het startsein geven voor de campagne. 

Met het verouderen van de beroepsbevolking, is het belangrijk om te zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden tijdens het werkende leven van mensen. Daar profiteren werkenden, bedrijven maar ook de maatschappij als geheel van. Dat is de belangrijkste boodschap van de Europese campagne voor gezonde werkplekken in 2016 en 2017.

Tegelijkertijd met de lancering in Brussel wordt op 14 april ook op diverse plekken in Nederland aandacht besteed aan gezonde arbeidsomstandigheden voor alle leeftijden. In Utrecht wordt tijdens de Week van de Ondernemer de bijeenkomst ‘Ondernemers voor Ondernemers’ georganiseerd waarbij ondernemers via ronde tafelgesprekken in contact komen met good practices van bedrijven.  

Meer informatie over de Europese campagne is hier te vinden.

16-03-2016
Delen: