Werkend leren moet de standaard worden

Om concurrend te blijven, vernieuwen bedrijven met grote regelmaat producten en diensten. Daarmee veranderen ook de productieprocessen, de organisatie van het werk en de eisen die aan medewerkers worden gesteld. Investeren in ontwikkeling is daarom cruciaal. Bedrijven en organisaties waarin mensen continu blijven leren, beschikken over medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn en kunnen zo beter gelijke pas houden met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. 

Op deze pagina vind je praktijkvideo's over werkend leren, een rapport en tips om werkend leren te stimuleren. 

Rapport 

Uit internationale vergelijkende onderzoeken blijkt dat deelname aan scholing onder medewerkers in Nederland stagneert. Dit rapport beschrijft aan de hand van succesvolle initiatieven in 16 sectoren op welke wijze leren en ontwikkelen gestimuleerd kan worden.

Bekijk het rapport via deze link: klik hier.

Tips

Betrokken werknemers houden de ontwikkeling in hun vak goed bij, betrokken werkgevers bieden daar ruimte voor. Deze 5 tips helpen om werkend leren te stimuleren. Klik hier om het de tips te bekijken. 

Praktijkvideo's 

We spraken drie bedrijven over hun aanpak van werkend leren. Hoe stimuleer je scholing en ontwikkeling op de werkvloer? 

Werkend Leren bij Auto Voskuilen 

‘Je kunt de prachtigste apparatuur aanschaffen maar als mensen niet opgeleid zijn om daarmee om te gaan, is die apparatuur kansloos.’ Henk Voskuilen van Auto Voskuilen investeert structureel in de scholing en ontwikkeling van zijn mensen. 

 

Werkend Leren bij Andi Druk 

Drukkerij Andi Druk uit Maastricht merkte dat de markt veranderde en speelde hier op in door te investeren in de scholing van hun medewerkers. Bekijk het praktijkverhaal! 
 
 
 
Werkend Leren bij Remeha 
 
‘Werkend Leren is geen project, het is een programma dat eigenlijk in het DNA van je bedrijf moet zitten of komen te zitten.’ Bekijk het praktijkverhaal! 
 
13-04-2016
Delen: