Voorkom over- én onderbelasting

Fysieke belasting is naast psychosociale arbeidsbelasting de belangrijkste oorzaak van beroepsziekten en verzuim. Fysieke, of lichamelijke, belasting vormt daarmee een belemmering voor een duurzame gezonde en productieve inzet van medewerker. De extra verzuimkosten lopen op tot 800 miljoen euro per jaar.

Fysieke overbelasting treedt bijvoorbeeld op bij te zwaar tillen of duwen, dagelijks gebruik van trillend handgereedschap of langdurig voorovergebogen werken. Maar ook fysieke onderbelasting is een risico. Dit komt o.a. voor bij langdurig zittend werk zonder daarbij regelmatig van de werkplek af te komen. Als je weet welke risico’s aanwezig zijn, kunnen er gerichte maatregelen genomen worden. 

160217_logo_NDFW_DEF

Netwerk Duurzaam Fysiek Werk           

Wilt u leren hoe andere organisaties fysieke belasting aanpakken? Of wilt u de deuren van uw bedrijf een keer openstellen voor geïnteresseerden? Neem dan deel aan het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk. Het netwerk is bedoeld voor organisaties die fysieke belasting willen aanpakken. Binnen het netwerk passen we het Pay it Forward-principe toe. Dat betekent dat bedrijven met ervaring op het thema kosteloos hun ervaring en kennis delen met collega's. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van activiteiten binnen het netwerk en goede voorbeelden uit de praktijk.

 

Ja, ik meld mij aan voor het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk en blijf graag op de hoogte van nieuws en activiteiten.