• IZZ maakt zich sterk voor gezondheid en inzetbaarheid in de zorg

  IZZ is het ledencollectief van medewerkers in de zorg en heeft meer dan 400.000 leden. Als belangenbehartiger maakt IZZ zich al ruim 40 jaar sterk voor de gezondheid en inzetbaarheid van mensen i...

  Lees meer
  24-01-2018
  Meer over:
 • Het verhaal van Coen (39)

  Wat begon als een rare klacht, liep uit op een burn-out voor Coen (39). Als één van de jongste Nederlandse bondscoaches ooit was de werkdruk hoog, maar Coen had succes én plezier. Dat veranderd...

  Lees meer
  11-12-2017
  Meer over:
 • Het verhaal van Kim (22)

  Kim was vroeger altijd iemand die haar agenda helemaal op orde had maar nu was dat anders. In het eerste jaar van haar opleiding tot theaterdocent merkte Kim dat haar mogelijkheden niet onbegrens...

  Lees meer
  05-12-2017
  Meer over:
 • Een persoonlijke aanpak bij Remeha

  Het belang van gezond werken én leven, wordt in veel organisaties steeds duidelijker. Zo ook bij Remeha. Lees verder om te zien hoe zij daar werk van maken.

  Lees meer
  31-10-2017
  Meer over:
 • Fitte werknemers zorgen voor een blije werkgever

  Bolidt in Hendrik-Ido-Ambacht heeft een inpandige fitnesszaal, eigen trainers én een vitaliteitsapp. Dat leverde het bedrijf in 2016 de prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland op...

  Lees meer
  05-10-2017
  Meer over:
 • Participeren in preventie bij Océ

  “Een gouden tip is een participatieve aanpak! Het werkt het beste om met de medewerkers zelf te praten over knelpunten en verbeteringsmogelijkheden”, zegt Frans van Eijk, ergonoom bij de intern...

  Lees meer
  08-08-2017
  Meer over:
 • De Week van de Ondernemer 2017 in het teken van duurzame inzetbaarheid

  Investeer je als organisatie in het geluk van medewerkers, dan verdien je dat dubbel en dwars terug. Want gelukkige medewerkers maken vitale bedrijven. De Week van de Ondernemer stond op dinsdag ...

  Lees meer
  22-05-2017
  Meer over:
 • Continu verbeteren bij Caterpillar

  Als gouden tip geeft Maurice mee: ‘zorg voor een goede dialoog, zodat je weet wat de medewerker kan en wil en wat er vanuit het bedrijf nodig is en wat we kunnen we bieden. Alles is bespreekbaar...

  Lees meer
  25-04-2017
  Meer over:
 • PIF-Bijeenkomst Duurzaam fysiek werk bij ENGIE

  Op donderdag 9 maart opende ENGIE Centrale Prefabricage in Dordrecht haar deuren voor de eerste Pay it Forward netwerkbijeenkomst van 2017. Een veertigtal bedrijven wisselde van gedachten over he...

  Lees meer
  27-03-2017
  Meer over:
 • Antes zet in op een betrokken cultuur: medewerkers werken zelf aan verbeteringen

  Antes is een GGZ-organisatie met 2.200 medewerkers op verschillende locaties in de regio Rotterdam, de Zuid-Hollandse eilanden en Drechtsteden.

  Lees meer
  12-12-2016
  Meer over:
 • Het verhaal van Jessy

  Over de situatie In augustus 2015 begon Jessy bij CNV jongeren, een jongerenvakbond die zich inzet voor jongeren op de arbeidsmarkt. Als secretaris-penningmeester was hij samen met de voorzitter ve

  Lees meer
  16-11-2016
  Meer over:
 • Het verhaal van Ronald (31)

  Ronald (31) legde als systeem- en netwerkbeheerder altijd veel druk op zichzelf. ‘Ik heb altijd veel energie in mijn werk gestopt. Wilde het heel graag goed doen en iedereen tevreden houden.

  Lees meer
  14-11-2016
  Meer over:
 • Basisschool De Compositie maakt werk van werkstress

  Basisschool De Compositie uit Almere is een grote basisschool binnen de Almeerse Scholen Groep (ASG). Werkdruk komt regelmatig ter sprake.

  Lees meer
  14-11-2016
  Meer over:
 • Het verhaal van Anna

  De 19-jarige Anna uit Polen werkt via een uitzendbureau in een productiebedrijf  in het zuiden van Nederland. Ze krijgt te maken met seksuele intimidatie.

  Lees meer
  19-10-2016
  Meer over:
 • Gouda Vuurvast Services B.V. werkt aan gezondheid medewerkers

  Arie van Vliet, directeur, vertelt over de aanpak: 'Mijn insteek is dat iedereen gezond zijn pensioen in moet gaan.'

  Lees meer
  01-09-2016
  Meer over:
 • Het verhaal van Nancy

   
  Over de situatie Nancy is 43 jaar en werkt in de zorg - een kwetsbare omgeving, aldus Nancy. In 2013 had ze een leer-werkfunctie, waar ze pesten heeft meegemaakt. 'Je werd als leerlin...

  Lees meer
  01-09-2016
  Meer over:
 • Het verhaal van Louis

  'Hé, lelijke vieze kutneger. Wat moet je nou?' Zo werd uitzendkracht Louis (38) in 2008 dagelijks begroet door een collega bij een bedrijf in Heerhugowaard.

  Lees meer
  01-08-2016
  Meer over:
 • Het verhaal van Tamara

  Tamara (32) werkt al 16 jaar in een vishandel op de markt. De sfeer was al slecht toen zij er kwam werken. Collega’s zetten geen stap extra voor elkaar en er werd vaak gesnauwd.

  Lees meer
  20-07-2016
  Meer over:
 • Metaalbedrijf Heweco bouwt kantine om tot fitnessruimte

  De aanpak van Heweco maakt medewerkers flexibeler in hun werk en bewust van duurzaam fysiek werk. Kortom het brengt plezier en een positieve houding met zich mee!

  Lees meer
  03-07-2016
  Meer over:
 • Het verhaal van Marjolein

  Marjolein (25) heeft in haar korte werkende leven al in twee verschillende banen meegemaakt dat haar baas haar seksueel intimideerde. Ze vertelt haar verhaal.

  Lees meer
  01-07-2016
  Meer over:
 • In gesprek met de gemeente Den Haag

  Alle afdelingen van de gemeente Den Haag die contact hebben met burgers hebben te maken met wangedrag van mensen. Wij vinden het belangrijk om wangedrag altijd te benoemen en een grens te trekken.

  Lees meer
  13-04-2016
  Meer over:
 • Veldhuis Advies in beweging

  Veldhuis Advies vindt aandacht voor geluk en bewegen belangrijk. 'Als je als werkgever niet direct de toegevoegde waarde ziet, reken dan eens uit wat het kost als een medewerker uitvalt.'

  Lees meer
  22-03-2016
  Meer over:
 • Structuur en cultuur bij Binder Groenprojecten

  Bij Binder Groenprojecten is men actief aan de slag met fysieke belasting. 'Fysieke belasting is een gezamenlijk vraagstuk dat een gezamenlijke inspanning vraagt om effectief te zijn.'

  Lees meer
  22-03-2016
  Meer over:
 • AFP geeft medewerkers persoonlijk inzetbaarheidsbudget

  We spraken de HR Manager van AFP over hun inzetbaarheidsbeleid. Sinds 2011 zetten ze een belangrijke stap vooruit op dit gebied.

  Lees meer
  03-03-2016
  Meer over:
 • Werkend Leren bij Auto Voskuilen

  'Je kunt de prachtigste apparatuur aanschaffen maar als mensen niet opgeleid zijn om daarmee om te gaan, is die apparatuur kansloos.' Bekijk de video hier!

  Lees meer
  24-02-2016
  Meer over:
 • Werkend Leren bij Andi Druk

  Drukkerij Andi Druk uit Maastricht merkte dat de markt veranderde en speelde hier op in door te investeren in de scholing van hun medewerkers. Bekijk de video hier!

  Lees meer
  24-02-2016
  Meer over:
 • Werkend Leren bij Remeha

  'Werkend Leren is geen project, het is een programma dat eigenlijk in het DNA van je bedrijf moet zitten of komen te zitten.' Bekijk de video!

  Lees meer
  24-02-2016
  Meer over:
 • Neways biedt succesvol opleidingen aan voor medewerkers

  Doordat Neways aan de slag ging met duurzame inzetbaarheid steeg de interne mobiliteit, de medewerkerstevredenheid en daalde het ziekteverzuim.

  Lees meer
  11-02-2016
  Meer over:
 • In gesprek met ING

  ING ontvangt per maand ongeveer 50 meldingen over agressie. Uit intern onderzoek blijkt dat ervaringen met agressie een negatieve invloed hebben op het welzijn van 50% van de medewerkers.

  Lees meer
  04-02-2016
  Meer over:
 • In gesprek met HEMA

  Voorkomen is beter dan genezen! Dus het is erg belangrijk om veel energie in preventie te steken. Dit bereik je door trainingen te geven en goed te communiceren met de medewerkers.

  Lees meer
  03-02-2016
  Meer over:
 • In gesprek met MAATbeveiliging

  MAAT is een beveiligingsbedrijf en wordt ingehuurd om agressie en geweld te voorkomen of te stoppen. De werknemers hebben dagelijks te maken met agressie en geweld door derden.

  Lees meer
  28-01-2016
  Meer over:
 • In de agenda van... onderneemster en mantelzorgster Maud

  1 op de 7 mensen heeft last van werkstress. We nemen daarom een kijkje in de agenda van Nederlanders om te zien wat hun tips zijn om je werkprivé-balans goed te houden. Deze week mantelzorgster Maud.

  Lees meer
  28-01-2016
  Meer over:
 • H2X gebruikt ESF-subsidie voor aanpak duurzame inzetbaarheid

  Communicatieadviesbureau H2X actief aan de slag met ESF-subsidie om duurzame inzetbaarheid belangrijk onderdeel van bedrijfsvoering te maken.

  Lees meer
  20-01-2016
  Meer over:
 • In de agenda van... huisarts Marc

  1 op de 7 mensen heeft last van werkstress. We nemen daarom een kijkje in de agenda van Nederlanders om te zien wat hun tips zijn om je werkprivé-balans goed te houden. Deze week huisarts Marc.

  Lees meer
  17-12-2015
  Meer over:
 • In de agenda van... politieman Geerten

  1 op de 7 mensen heeft last van werkstress. We nemen daarom een kijkje in de agenda van Nederlanders om te zien wat hun tips zijn om je werkprivé-balans goed te houden. Deze week politieman Geerten.

  Lees meer
  10-12-2015
  Meer over:
 • In de agenda van... boekhouder Klaas

  1 op de 7 mensen heeft last van werkstress. We nemen daarom een kijkje in de agenda van Nederlanders om te zien wat hun tips zijn om je werkprivé-balans goed te houden. Deze week boekhouder Klaas.

  Lees meer
  03-12-2015
  Meer over:
 • Welke rol spelen vertrouwenspersonen en bedrijfsmaatschappelijk werkers? Een interview.

  In gesprek met Piet de Boer en Janneke Neeteson over de rol van vertrouwenspersonen en bedrijfsmaatschappelijk werk en het verschil tussen die functies.

  Lees meer
  24-11-2015
  Meer over:
 • In de agenda van... boer Jaring

  1 op de 7 mensen heeft last van werkstress. We nemen daarom een kijkje in de agenda van Nederlanders om te zien wat hun tips zijn om je werkprivé-balans goed te houden. Deze week boer Jaring.

  Lees meer
  19-11-2015
  Meer over:
 • Rouveen Kaasspecialiteiten

  “Geef je medewerkers het gevoel van "eigenaarschap". Zij hebben dat product ontwikkeld, dus het is hun prestatie en hun reden om trots op te zijn.”

  Lees meer
  15-07-2015
  Meer over:
 • Het verhaal van Fenny

  'Het gaat niet om veranderen, maar om terugkomen bij wie je bent. Blijf geloven in jezelf, geloven in je kracht en dat je deugt als mens, dat is belangrijk.'

  Lees meer
  29-06-2015
  Meer over:
 • De aanpak van het Amphia ziekenhuis

  Ook in het Amphia Ziekenhuis komt, net als in andere bedrijven, grensoverschrijdend gedrag voor. Daarom is het Amphia Ziekenhuis op 2 juni een bewustwordingscampagne gestart om met elkaar i...

  Lees meer
  08-06-2015
  Meer over:
 • Het verhaal van Sara

  'Informeer en kijk goed wat er mogelijk is. Zoek iemand op die ervaring heeft met wat wel en niet mag. Je hebt veel meer rechten dan je denkt.'

  Lees meer
  04-06-2015
  Meer over:
 • Het verhaal van Anke

  Blijf ook niet in de situatie hangen, op een verziekte werkvloer leer je niets. Zoek als het nodig is daarom een andere baan of laat je helpen door de leidinggevende of de bedrijfsarts.

  Lees meer
  04-06-2015
  Meer over:
 • Buurtzorg (video)

  Buurtzorg werkt in kleine teams en de medewerkers weten volgens directeur Jos de Blok zelf het beste wat ze moeten doen. Een succesverhaal!

  Lees meer
  16-04-2015
  Meer over:
 • Facilicom

  ‘Duurzame inzet begint bij het selecteren van de juiste mensen voor de juiste (werk)plekken.’

  Lees meer
  13-04-2015
  Meer over:
 • Snoek Hoveniers

  ‘Bekijk verzuim niet als probleem maar als kans.’

  Lees meer
  13-04-2015
  Meer over:
 • Komkommerkwekerij de Lindenborg

  ‘Door de invoering van het nieuwe systeem kunnen er meer komkommers sneller worden verwerkt en is de fysieke belasting voor medewerkers gereduceerd.’

  Lees meer
  13-04-2015
  Meer over:
 • Zorginstelling ActiVite

  ‘Door onze focus op het veilig verlenen van zorg worden cliënten veiliger geholpen, werken medewerkers professioneler, hebben ze minder kans op klachten en zijn kosten beter beheersbaar.’

  Lees meer
  13-04-2015
  Meer over:
 • MAT Afbouw

  ‘Samen met onze medewerkers ontwikkelden we een eenvoudig hulpmiddel dat hun werk fysiek minder zwaar maakt en veiliger.’

  Lees meer
  13-04-2015
  Meer over:
 • Willems Bouwbedrijf

  ‘Daarom richt het scholingsbeleid zich al ongeveer vijftien jaar op triggeren, binden en bieden.’

  Lees meer
  13-04-2015
  Meer over:
01 02